Himalájska soľ čierna kamienky
Indická čierna soľ je používaná stovky rokov ako dochucovadlo jedál v ázijských krajinách obklopujúcich Himaláje. Pôvodne ju ťažili v prírodných sopečných baniach v Severnej Indií a Pakistane, alebo zo soľných jazier na okolí Himalájí Sambhar a Didwana.
Zloženie
Indická (Himalájska) čierna soľ sa skladá z najväčšej časti z chloridu sodného, ktorý je základnou zložkou bežnej kuchynskej soli, ďalej zo stopových prvkov ktoré obsahujú najmä železo, horčík sírany a sulfidy. Chlorid sodný zaisťuje slanú chuť, sulfid železa dáva ružovo- šedú farbu soli, a sírovodík robí charakteristickú vaječnú vôňu soli, Indovia privlastňujú svojej čiernej soli vôňu vareného žĺtka vajíčka.
V Indii, čiernu soľ niekedy odporúčajú ľuďom ľuďom ktorý musia obmedziť prísun soli kvôli hypertenzií, lebo sú presvedčení že má nižší obsah sodíka ako obyčajná kuchynská soľ.
Hmotnosť: 500g
